Det vil ikke være sandt, hvis jeg påstod, vi ikke har været påvirket af Covid-19.
Men vi har ikke været ramt sammenlignet med mange andre virksomheder.
Og heldigvis da… for mange mennesker har haft behov for vores hjælp. Mange af vores klienter har psykiske udfordringer… alt fra hjerneskader til stress… og hjernens drillerier lukker ikke ned, uanset hvor meget statsministeren slår i bordet. For manges vedkommende endda tværtimod. Kriser og usikkerhed skubber netop yderligere til den ustabilitet psyken ligger inde med.
Godt at vi har været her for disse mennesker.

Parterapien har heller ikke holdt pause… set over hele året. Blot i en kort periode i foråret og så perioden, hvor Nordjylland blev “lukket”. Men enkelte par har dog valgt at aflyse grundet smitterisikoen. Især i forhold til os to halvgamle terapeuter, der begge er ekstra sårbare. Andre par lod sig af samme årsag teste, inden de ankom.

Mange tak fordi I tager hensyn! Det er vi meget taknemmelige for.

Til vores egen overraskelse oplevede vi i foråret, at vi med optimal effektivitet kunne benytte Skype til vores intensive parterapi, der løber over tre dage.
Det var et sats, men det fungerede ganske glimrende. Både for os og for parret.
Skype sessioner kan sjældent erstatte sessioner, hvor vi alle sidder face to face. Nærværet giver både en tryghed og en klar bedre mulighed for at aflæse kropssproget, der er af stor betydning for en samtale… ikke mindst når der er tale om dybt personlige og intime emner. Men når nu coronaen satte begrænsninger, så måtte også vi være kreative.

Når nu vi alligevel ikke kunne komme på ferie, så kunne vi lige så godt holde åbent i klinikken hen over sommeren… så det gjorde vi.
Igen var der mange, der nød godt af dét, og tog hul på et arbejde med sig selv og de udfordringer, der lurede i sindet.

Vores arbejde er overordnet fordelt mellem os. Men vi er begyndt mere og mere at være to terapeuter på samme person, når udfordringerne er vanskelige og komplekse.
Det giver flere muligheder for hurtigt at spotte hvilke indfaldsvinkler, der vil være mest hensigtsmæssigt at anvende.
Tommy er ”hjernemanden”, og arbejder primært ud fra ”hvad der præcist sker i hjernen i forbindelse med udfordringerne”.  Dette, sammenholdt med Jannes helhedsbillede og forståelsen for ”det hele menneske og dets situation”, giver en solid ballast for det terapeutiske arbejde.
Dels sparer vi selv tid; dels får vi bedre stykket det konkrete og bedste billede af udfordringerne sammen.
Det er ikke sådan, at vi er to på hele tiden. Men vi er det, når Janne vurderer, at det kan være en klar fordel.

Det er ikke noget, vi tager ekstra honorar for. Derfor er klienterne glade for vores indsats.

Vi har i år også oplevet lidt mere ”akuthjælp” end tidligere. Selv 2. juledag måtte vi afse nogle timer til en klient, der ikke havde det godt.
Det er derfor, vi er her. Og da klinikken ligger på første salen i vores eget hus, er det ikke den store omvæltning at lægge akutsessioner ind.
Alternativet kender vi jo godt: Ventetid!
Netop ventetiden er et helvede for mennesker med psykiske belastninger. De har krav på en slags ”førstehjælp”… uden at skulle banke på døren til psykiatrisk skadestue.
Og hvor er det rart at se klienter gå glade og beroliget herfra.

Måske tænker du: Hvor forskellige opgaver har vi hilst på… sådan set hen over 2020?

Svaret bliver ikke kort. Tværtimod. Men fra vores to hjemmesider kan du se, hvilke forskellige indsatser, vi tilbyder vores faglighed til.
Intensiv parterapi, kognitiv terapi, seksualvejledning, terapi til hjerneskaderamte, psykologiske samtaler, hypnoterapi, familieterapi, råd og vejledning, kurser og foredrag.
Sidstnævnte har i sagens natur været begrænset i 2020, men de har været der.
Hele spektret har været i brug… trods restriktionerne. Eller skulle vi måske sige: Mange netop på grund af restriktionerne.

Vi møder af og til venner og bekendte, der spørger, om ikke det kan blive for meget med ”åben alle ugens 7 dage” og akuthjælp aftener eller helligdage?
Det kan godt blive meget.
Bliver det for meget, har vi heldigvis en stressterapeut i huset. Og bliver vi træt af at være sammen både privat og på arbejde, så har vi heldigvis en parterapeut i huset 😊
Så vi går glade 2021 i møde.

Godt nytår.